اصولاً پرزدهی فرش های ماشینی یک مسئله ی طبیعی است ولی در برخی از مواقع به دلیل شدت بالای پرزدهی ، آزاردهنده می شود. در این مقاله علاوه بر این که اطلاعاتی را در مورد دلایل پرزدهی فرش ماشینی بدست خواهید آورد با روش های از بین بردن پرز فرش ماشینی نیز آشنا خواهید شد.
زمانی که فرش ماشینی را تولید می کنند و فرش در مرحله ی آماده کردن الیاف می باشد ، اگر از مقدار کافی آب و روغن استفاده نشود یا دستگاه هایی که برای ریسندگی فرش کاربرد دارند به طور اصولی تنظیم نشده باشد ، یا اگر از آهار استفاده نکنند و تثبیت حرارتی به صورت صحیح انجام نپذیرد ، پرزدهی به مراتب بیشتر از حالت عادی خواهد شد و در صورت رعایت موارد فوق شاهد کاهش پرزدهی فرش های ماشینی خواهیم بود.
همه ی فرش های ماشینی در اندازه های مختلف نخ خاب دارند ، برای این که این نخ خاب ها دارای استحکام باشند از آهار استفاده می شود. در برخی از مواقع که الیاف ها از حالت معمول بلندتر هستند و یا از آهار برای مهار کردن آن ها استفاده نمی شود فرش دچار پرزدهی می شود. البته پاخوری زیاد هم سبب افزایش میزان پرزدهی خواهد شد.
مدت و شدت پرزدهی فرش های ماشینی وابسته به عوامل مختلفی است. از مهمترین این عوامل می توانیم به ضخامت نخ زمینه ، کیفیت آهار به کار رفته ، کیفیت الیاف به کار رفته ، نوع نخ ، ساختمان نخ ، چگونگی وصل شدن نخ خاب فرش به زمینه و بسیاری عوامل دیگر اشاره کنیم. یکی از مهمترین عواملی که مدت و شدت پرزدهی فرش های ماشینی را تحت تأثیر قرار می دهد تراکم و تعداد شانه ی فرش است. هر چقدر تعداد شانه و تراکم یک فرش بیشتر باشد پرزدهی نیز کمتر خواهد بود. فرش های ماشینی در انواع شانه های ۷۰۰ ، ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ شانه هستند و بر این اساس میزان پرزدهی فرش های ماشینی ۱۲۰۰ شانه از ۷۰۰ و ۱۰۰۰ شانه کمتر است و از مهمترین نکاتی است که در موقع خرید فرش باید به آن توجه شود.
با توجه به این که فرش های ماشینی از جنس اکرلیک هستند و پرز دادن آنها امری طبیعی محسوب می شود ، با این وجود تمام تلاش هایی که در زمینه ی تولید انجام می پذیرد برای این است که پرزدهی فرش های ماشینی به حداقل برسد. برای همین منظور امروز با استفاده از فناوری های جدید فرش های ماشینی را هیت ست می کنند و این اقدام سبب می شود که هم پرزدهی فرش ها کمتر شود و هم این که از شفافیت بیشتری برخوردار باشد. فرش های خوب به طور معمول یک الی سه هفته دارای پرزدهی هستند و شدت و مدت آن هم معمولاً به رنگ فرش بستگی دارد. همچنین فرش هایی که تیره هستند پرزدهی بیشتری نسبت به فرش های روشن دارند.
به طور معمول برای این که پرزدهی فرش های ماشینی کمتر شود ، هنگام تولید فرش در کارخانه باید اقداماتی انجام پذیرد. فرش های اکرلیکی از جمله فرش هایی هستند که در ایران بسیار مورد استقبال هستند. اگر زمانی که بافت آن در کارخانه انجام می شود ، دستگاه های بافنده به درستی تنظیم شوند ، از بهترین نوع الیاف بهره گرفته شود ، مقدار آب و روغن در پروسه ی آماده کردن الیاف مناسب باشند ، به نخ ها خوب تاب داده شود و از تثبیت حرارتی و آهار نیز به خوبی استفاده شود ، شاهد کمتر بودن پرزدهی فرش های ماشینی خواهیم بود.
حتی اگر در کارخانه از تمامی روش ها برای کم کردن پرزدهی استفاده شود ، باز شاهد این خواهیم بود که فرش های ماشینی پرزدهی خواهند داشت. اگر فرشی را جدیداً خریداری کرده و به خانه آورده اید و در آن پرزدهی مشاهده می کنید به هیچ وجه نباید نگران نباشید. اولاً این که همان طور که گفته شد پرزدهی فرش یک مسئله ی طبیعی است و دوماً این که با استفاده از روش هایی که به آن خواهیم پرداخت می توانید پرزدهی فرش را به حداقل برسانید. دقت داشته باشید که این روش ها را به درستی و دقیق انجام دهید چرا که صحیح انجام ندادن آن ها به احتمال زیاد پرزدهی را بیشتر خواهد کرد.
یکی از روش های از بین بردن پرزدهی فرش های ماشینی استفاده از شانه های مخصوص فرش برای شانه کشیدن فرش می باشد. با استفاده از این روش ، پرزدهی فرش کمتر خواهد شد. برای شانه کشیدن فرش هرگز از فرچه استفاده نکنید چرا که فرچه کشیدن سبب می شود که الیاف فرش صدمه ببیند. در این صورت الیاف سست می شود و کرک های بیشتری از فرش می ریزد که در نهایت سبب افزایش پرزدهی خواهد شد. در صورتی که شانه های مخصوص فرش در دسترس تان نیست توصیه می شود از جاروهای حصیری یا شمالی استفاده کنید. برای این منظور کمی جارو را خیس کرده و بر روی فرش بکشید. جارو کشیدن به این روش را هر روز انجام دهید و پس از گذشت مدتی مشاهده خواهید کرد که پرزدهی فرش کمتر می شود.
جارو کردن صحیح فرش یکی از مهمترین عوامل در بالا بردن طول عمر و سلامت فرش محسوب می شود. باید دقت داشته باشید که تنها جارو کشیدن فرش کافی نمی باشد. بلکه جارو کردن فرش باید به صورت اصولی و با دقت انجام پذیرد تا آسیبی به فرش وارد نشود. اگر جارو کردن فرش به صورت صحیح انجام شود سبب کاهش پرزدهی فرش ها خواهد شد برای همین منظور پیشنهاد می شود که هر دو روز یک مرتبه در جهت نخ خاب فرش جاروکشی انجام شود. برای این منظور دور موتور جارو برقی را در سرعت بیشینه قرار ندهید.
اگر جارو کشیدن را به صورت صحیح و متناوب انجام دهید مشاهده خواهید کرد که به مروز زمان از پرزدهی فرش ها کاسته می شود. اگر می خواهید نتیجه ی بهتری از جارو کشی بگیرید ، توصیه می شود که پیش از کشیدن جارو برقی یک حوله را مرطوب کنید و آن را روی فرش بکشید ، پس از این که رطوبت خشک شد می توانید برای کشیدن جارو اقدام کنید.
از فوم نگهدارنده ی فرش نیز به منظور کم کردن پرزدهی فرش های ماشینی می توان استفاده کرد. فوم نگهدارنده علاوه بر اینکه با توجه به نم گیری از پوسیدگی فرش شما جلوگیری می کند و فرش را در برابر کثیفی ها محافظت می نماید ، به سبب این که موجب جذب فشار پا می شود باعث می گردد تا پاخوردگی فرش کمتر شده و در نتیجه از ریزش موی فرش کاسته و در نهایت پرزدهی فرش کاهش می دهد.
زمانی که فرش ماشینی را خریدید در همان هفته های اول بهتر است که فرش ماشینی را با شامپوی فرش بشویید ، توجه داشته باشید که نباید فرش زیاد به خود آب بگیرد. برای استفاده از شامپو فرش مقداری از آن را در داخل مقداری آب بریزید و سپس یک توری پارچه ای را آغشته به این محلول کنید و به آرامی آن را بر روی سطح فرش ماشینی بکشید. سعی کنید که تمامی سطح فرش را با شامپو فرش و آب پوشش دهید و دقت داشته باشید که فرش بیش از اندازه خیس نشود. پس از آن از یک توری دیگر که فقط به آب آغشته شده است برای کشیدن روی فرش استفاده کنید و منتظر بمانید تا فرش خشک شود. با این روش مشاهده خواهید کرد که پرزدهی فرش کمتر خواهد شد.
اخیراً در بین فروشندگان فرش اصطلاحی تحت عنوان فرش ماشینی بدون پرز یا فرش بدون حساسیت استفاده می شود. بد نیست بدانید که این نوع فرش ها از جنس اکریلیک می باشد و در تولید آن فرآیندهایی مانند استفاده از هیت ست به کار گرفته می شود تا پرزدهی آن به حداقل ممکن برسد. این فرش از بالاترین کیفیت برخوردار هستند اما این بدین معنی نیست که پرزدهی آنها به طور کلی از بین می رود و در روزهای ابتدایی همچنان پرزدهی خواهند داشت.
در قسمت مبلمان و فرش همین وب سایت میتوانید چند نمونه ار این فرش ها را ببینید
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
فروشگاه اینترنتی مدیران کالا
گروه مهندسی مدیران، یکی از گروه های تخصصی طراحی و نصب دوربین های مدار بسته و سیستم های حفاظتی می باشد. این شرکت فعالیت خود را از سال 1393 در زمینه سیستم های امنیتی، دوربین مداربسته، اعلام سرقت، اعلام حریق و خانه های هوشمند آغاز نموده است. این گروه مفتخر است که در طول مدت زمان فعالیت خود بیش از 500 پروژه مختلف در سراسر کشور به انجام رسانیده است که حدود 50 نوع صنف و کاربری مختلف از جمله محیطهای آموزشی، بیمارستانی، کارخانجات، بانکها، مراکز نظامی و... را شامل میشود.
گروه مهندسی مدیران، با رعایت حقوق کارفرمایان گرامی و ارائه خدمات و پشتیبانی به موقع، فروش کالا با ضمانتنامه و گواهی اصالت کالا کار خود را انجام می دهد. این گروه دارای رزومهای حقیقی و قابل استعلام بوده و کارفرمایان محترم قادر خواهند بود با کلیه مراکزی که توسط گروه مهندسی مدیران به سیستمهای نظارت تصویری مجهز گردیدهاند، ارتباط برقرار نمایند.
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.